Tallitontun pihan tarina

Tallitontun Piha on kotieläinpiha Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä. Eläimiä voi käydä tapaamassa ja lisäksi teemme porojen ja alpakoiden kanssa kävelyretkiä metsään.

Haluamme kertoa hieman itsestämme ja henkilöistä yrityksen takana.

Kyseessä on perheyritys. Tallitontun Pihan omistajat ovat Marjo ja Pasi. Tallitontun Pihan toiminta on alkanut vuonna 2018. Olemme aina tykänneet omien lastemme kanssa käydä vierailuilla kotieläinpihoilla, ja siitä se ajatus sitten lähti. Perheeseemme kuuluu 3 lasta. Lapset ovat olleet mukana työssä, hoitaneet eläimiä, leikkineet itsekseen tai leikkineet matkailijoiden lasten kanssa vailla yhteistä kieltä tai istuneet takahuoneessa odottamassa. Nykyään auttavat sujuvasti eläinten hoidossa sekä esimerkiksi lumitöissä ym pihan siivoustöissä.

Ja sitten pitää tietysti myös mainita isovanhemmat, jotka ovat olleet merkittävä apu niin monessa asiassa, että jos sen kaiken tähän listaisimme, niin siitä varmaan tulisi romaani…

Tallitontun Pihan eteenpäin vieminen on ollut ihan huippua. Työ on ollut todella vaihtelevaa ja välillä vaikeaakin. Tässä saa olla toimitusjohtajana, mutta myös tonttuna, eläintenhoitajana, myyjänä, markkinoijana, toimistotyöntekijänä, siivoojana, esimiehenä, suunnittelijana, timpurina, puutarhurina ja vaikka minä muuna. Päivät ovat todella vaihtelevia. Teemme tätä myös itse fyysisesti paikanpäällä päivittäin.

Aamuisin hoidetaan eläimet, siistitään paikkoja, tehdään lumitöitä ja pistetään paikat kuntoon. Päivällä palvellaan asiakkaat. Kävellään tuntikaupalla ulkona säässä kuin säässä. Olemme auki vuoden jokaisena päivänä. Eläimet käyvät terapiasta ja asiakkaat ovat pääasiassa iloisia ja tyytyväisiä. Saa olla kuin maajussi konsanaan. Välillä on kiireistä ja hektistä, ja välillä rauhallisempaa, jolloin voi nauttia enemmän eläinten seurasta ja tehdä kaikenlaisia puhdetöitä. Jossain välissä hoituu kaikki tietokoneella tehtävä työ, mitä on ihan kiitettävän paljon. Tässä pieni esittely huipputiimistämme:

Santeri apupoika työskentelee 3 kertaa viikossa ja hän tekee ahkerasti erilaisia pihatöitä.

Saana on koulutukseltaan ympäristönhoitaja.

Maisa on ammatiltaan eläintenhoitaja.

Inka opiskelee työn ohessa eläinten kouluttajaksi.

Heppatyttö Riikka osaa kaiken hevosten kanssa.

Miika luonto-ohjaajamme.

Marjo ja Pasi

Marjo ja Pasi

 

Unohtamatta kaikkia muita extra työntekijöitä Suomesta että ulkomailta, jotka työskentelevät ja ovat harjoittelussa meillä, tai jotka muulla tavoin ovat yhteistyössä kanssamme. Erityismaininta Natalielle, joka tekee arvokasta työtä eläinten hyväksi monin tavoin.  Hän toimii mm. Rovaniemen seudun eläinyhdistyksessä.

Ja iso kiitos ihanille asiakkaille kaikesta tähän asti.

Jatkamme hyvällä fiiliksellä eteenpäin tätä touhua Tallitontun Pihalla. Tämä on jatkuvaa kehittämistä ja sen miettimistä miten saamme kaikesta vielä parempaa olemassa olevilla resursseilla. Aiomme jatkaa samaan malliin lisäten aina jotain uutta, ihanaa ja innostavaa.

Tervetuloa!

Marjo & Pasi